AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

22. mája 2017

Kefka na zuby. Ako si vybrať tú správnu?

OBSAH ČLÁNKU

Výber správnej kefky je hotová matika. Raz nám rôzne reklamy odporúčajú rovnú, potom s rôznymi tvarmi štetiniek, inokedy si zase môžete s kefkou vyčistiť jazyk pomocou nejakej gumenej čudesnej veci. Kto sa v potom má v tom vyznať? Aká kefka na zuby je tá správna a ako si ju vybrať?

Kefka na zuby – v jednoduchosti je krása

Jedna zásadná vec, ktorá platí vždy : V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA! Kefku by vám mal vždy odporučiť odborník. Pretože to, čo platí pre vašu kamošku, nemusí platiť aj pre vás.Jedným z faktorov pri výbere kefky je intenzita akou si zuby čistíte. Všeobecne však platí, že radšej na zuby netlačte. Pretože si zaobstaráte odhalené zubné krčky, ktoré už nezregenerujú. Dajú sa iba zakryť výplňou. Vždy odporúčame začať s jemnejšou kefkou. Pokiaľ budete cítiť, že vaše zuby ste si neumyli dostatočne, zaobstarajte si o niečo tvrdšiu zubnú kefku. Sústreďte sa však viac na to, aby zuby boli očistené šetrne k zubom.

Aký tvar by mala mať kefka na zuby?

Tvar kefky nehrá veľkú rolu. Opäť platí, že zaoblená rukoväť vám na správnosti čistenia zubov nepridá. Kefku si však vyberajte podľa veľkosti hlavičky. Tá sa vám musí zmestiť jednoducho aj do zadných priestorov ústnej dutiny, aby ste si dôkladne vedeli vyčistiť aj stoličky.

Ako sme už písali vyššie, reklamy sa nás veľakrát snažia nalákať na nové produkty, ktoré ale nemusia byť vždy najvhodnejšie. Nenaleťte trikom, ktoré vám sľubujú rôzny dodávatelia. Rôzne výrezy, alebo naopak vyššie štetinky na niektorých miestach sú opakom spávnej kefky. Štetinky by mali mať ideálne rovnakú výšku po celej dĺžke kefky.

TIP dentálnych bratov: ideálny typ kefky sú z nášho pohľadu kefky od Curaprox. Skvele padnú do ruky, majú ideálnu veľkosť hlavičky, ponúkajú širokú škálu tvrdosti štetiniek a nesmieme zabudnúť na neuveriteľné farebné kombinácie.

Zdieľať: