AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

22. novembra 2016

Náročná zima: ľadové kráľovstvo a muky pre naše zuby

OBSAH ČLÁNKU

V zimnom období môže bolesť zubov eskalovať a stať sa neznesiteľnou. Mrazivé teploty, studený vzduch a silný vietor dokážu ovplyvniť narastajúcu citlivosť zubov. My v Dental Brothers vieme, že zima je pre naše zuby náročným obdobím, a preto je potrebné venovať viac pozornosti práve starostlivosti o zuby. Ako na to? Náš tím špecialistov pre vás pripravil pár základných rád, ktoré by mal ovládať každý z nás.

Nepreháňajte to s čistením

Ak si vaše zuby čistíte príliš často a intenzívne, veľmi pravdepodobne im viac uškodíte ako pomôžete. Nadmerné čistenie dokáže poškodiť, ba dokonca zničiť zubnú sklovinu a skutočne poškodiť povrch zubov.

Dental Brothers tip: Vaše zuby čistite aspoň dvakrát denne, a to po dobu 2 – 3 minút.

Vymeňte zubnú pastu

Skúste používať takú, ktorá obsahuje fluorid. Obsah fluoridu v zubnej paste má zásadný význam v prevencii vzniku zubného kazu. Zubné pasty s fluoridmi znižujú pri pravidelnom používaní kazivosť chrupu až o 20 až 30%. Garantujeme vám, že pocítite rozdiel. 🙂 Vhodné sú tiež zubné pasty špeciálne určené na citlivé zuby.

Dental Brothers tip: Množstvo fluoridu, ktoré môžete prijať, sa nachádza v množstve zubnej pasty vo veľkosti hrášku. Ide približne o 0,3 mg fluoridu.

Znížte množstvo kyselín a cukru vo svojej strave

Práve tieto dve zložky dokážu poškodiť povrch zubov a „rozobrať“ krehkú zubnú sklovinu, ktorá ich chráni. Zuby sú pod neustálym útokom kyselín zo stravy, ktorú prijímate. Toto poškodenie sa však, našťastie, do istej miery neustále lieči samo, pretože prirodzený proces remineralizácie nahrádza tie minerály, ktoré zubom chýbajú a posilňuje zuby znova a znova. Vaše sliny sú kľúčovým hráčom v tomto zápase.

Dental Brothers tip: Obmedzenie príjmu cukru je nevyhnutné pokiaľ chcete, aby vaše ústa dostali šancu napraviť všetky napáchane chyby.

Kľúčom k dokonalosti je ústna voda

Používajte ústnu vodu s obsahom fluoridu, a to najmenej dvakrát denne. Spláchnete tak všetky baktérie, ktoré spôsobujú zápach z úst. Ústna voda navyše pomáha chrániť citlivú zubnú sklovinu.

Dýchajte nosom

Studený vietor vie vašim zubom ublížiť, najmä ak sú citlivé. Ak budete poctivo dýchať nosom a vydychovať ústami, pľúca sa postarajú o to, aby vydychovaný vzduch bol teplý a nijako vám neubližoval.

Pravidelne navštevujte dentálneho hygienika

Správne a pravidelné ošetrovanie zubov fluoridom sa postará o to, aby boli vaše zuby chránené, či už pred baktériami alebo pred nepriaznivými podmienkami studeného počasia. Presne to dokáže len váš dentálny hygienik. 🙂

Dental Brothers tip: A to dokážeme aj u nás! 🙂 Objednajte sa online na www.dentalbrothers.sk , telefonicky, alebo len vstúpte do našej prevádzky a my sa o vás postaráme.

V Dental Brothers sme presvedčení, že ak sa budete týmito tipmi riadiť, vaše zuby vám budú robiť iba radosť. Nezabudnite však aj na preventívne prehliadky. My sme tu pre vás. Aj bez objednania. 🙂

Nájdete nás v OC Central na -1. poschodí, hneď vedľa predajne Orange. Tešíme sa na každého z vás! 🙂

Zdieľať: