AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

8. apríla 2017

Pomôže kráse vašich zubov bieliaca pasta?

OBSAH ČLÁNKU

Veď to všetci poznáme. Pozrieme si v televízii reklamu, zaujme nás konkrétny produkt a už utekáme do obchodu, aby sme ho mohli čo najrýchlejšie vyskúšať. O bieliacich pastách koluje mnoho diskusií a otázok, či naozaj fungujú. Aká je však pravda o bieliacich pastách a pomôže práve bielaca pasta kráse vašich zubov? Poradíme vám.

Bieliaca pasta

Niekoľko štúdií a výskumov preukazujú, že bieliace pasty nie sú úspešnou cestou za snehobielym úsmevom. Dôvodom sú účinné bieliace látky, ktoré sa v pastách (ne)nachádzajú. Zubné pasty, ktoré hrdo nesú názov “whitening”, odstraňujú len povlak a povrchové zafarbenia, spôsobené kávou a čajom. Aj to vo veľmi malej miere. Bieliaci efekt však nemajú.

Negatíva bielacej pasty

V jednej štúdií dokonca nemecký spolkový ústav zistil, že výrobcovia do pást pridávajú mechanické leštidlá v podobe hliníka a chemické látky ako napríklad zinok, ktorý pôsobí proti zubnému povlaku, no z dlhodobého hľadiska, môže vysoký príjem zinku spôsobiť poruchu imunitného systému, poruchy motoriky či anémiu.

Ďalším negatívnym aspektov je zvýšený obsah umelých emulgátorov v bieliacich pastách, ktorým sú pripisované karcinogénne účinky a nedostatočné množstvo fluoridov, ktoré bojujú proti zubnému kazu a vytvrdzujú sklovinu. Navyše, niektoré bieliace pasty sú až o 20 % drahšie, ako bežné zubné pasty.

Máte aj vy skúsenosť s nejakou bieliacou pastou? Budeme veľmi radi, ak sa s nami podelíte o skúsenosť a napíšete nám, ako taká pasta zafungovala vo vašom prípade.

Namiesto bieliacej pasty – bielenie zubov v Dental Brothers

Ak túžite po žiarivo bielom úsmeve, odporúčame vám skôr podstúpiť bieleni zubov v Dental Brothers. V Dental Brothers vykonávame šetrné bielenie zubov bez peroxidu vodíka, ktoré není vaše ďasná ani zubnú sklovinu. Rezervujte si svoj termín bielenie zubov ešte dnes online prostredníctvom formulára.

Zdieľať: