AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | Dentálna hygiena + bielenie za 115€ (129€) s kódom ALL115 | Bielenie zubov Premium za 59€ (69€) s kódom BZ59

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | Dentálna hygiena + bielenie za 115€ (129€) s kódom ALL115 | Bielenie zubov Premium za 59€ (69€) s kódom BZ59 .

18. júna 2024

Dôležitosť dentálnej hygieny u detí a seniorov

dentálna hygiena

OBSAH ČLÁNKU

Dentálna hygiena významne ovplyvňuje kvalitu života a stav ústnej dutiny. Pravidelná starostlivosť o zuby a ďasná je dôležitá nielen z hľadiska prevencie zubného kazu a paradentózy, ale tiež pre celkové zdravie organizmu. U detí a seniorov je táto starostlivosť ešte dôležitejšia z dôvodu ich špecifických potrieb a zvýšeného rizika problémov s ústnou dutinou.

Dentálna hygiena u detí

Pravidelná dentálna hygiena u detí je základom pre zdravý vývoj zubov a ďasien. Od narodenia je dôležité venovať pozornosť ústnej hygiene, aby sa predišlo vzniku zubného kazu a iných problémov. Pravidelné návštevy u zubného hygienika pomáhajú monitorovať stav zubov a poskytujú rodičom cenné rady ohľadom správnej starostlivosti. Zároveň je vytváranie správnych návykov u detí dôležité pre ich budúce zdravie. Zubní hygienici špecializovaní na prácu s deťmi dokážu zábavným a edukačným spôsobom naučiť deti správnemu čisteniu zubov a starostlivosti o ústnu dutinu. Dental Brothers vám ponúka špecializované služby pre deti, ktoré zahŕňajú aj preventívne opatrenia ako pečatenie zubov a aplikáciu fluoridových prípravkov.

dentálna hygiena u detí

Dentálna hygiena u seniorov

S pribúdajúcim vekom sa zvyšuje riziko ochorení ústnej dutiny, ako je paradentóza či strata zubov. Seniori často trpia suchosťou úst, čo zhoršuje stav ich zubov a ďasien. Pravidelná dentálna hygiena u seniorov je preto nevyhnutná pre celkové zdravie ústnej dutiny a prevenciu komplikácií, ktoré by mohli vzniknúť. Zároveň seniori majú často rôzne zubné náhrady, keramické korunky či mostíky, ktoré si vyžadujú špeciálnu starostlivosť. V Dental Brothers pracujú špecializovaní dentálni hygienici, ktorí sa postarajú o čistotu a údržbu týchto náhrad, ako aj zdravie a čistotu zubov. Pravidelná profesionálna hygiena zaisťuje, že zubné náhrady zostanú v optimálnom stave, čím sa predlžuje ich životnosť a zvyšuje komfort pacienta.

dentálna hygiena u seniorov

U nás zároveň môžete podstúpiť dentálnu hygiena pre pacientov s parodontitídou. Parobalíček zahŕňa dentálnu hygienu a špecializované úkony – výplach parovačkov, podďasnová kyretáž, podďasnové pieskovanie či podďasnové čistenie ultrazvukom.

Dentálna hygiena pre deti a seniorov v Dental Brothers

Dentálna hygiena je neoddeliteľnou súčasťou zdravého života pre všetky vekové skupiny, no u detí a seniorov zohráva zvlášť dôležitú úlohu. Profesionálna starostlivosť, ktorú vám poskytujeme v Dental Brothers, je investíciou do zdravia a kvality života. Navštívte nás a zabezpečte si zdravý úsmev pre seba aj svojich blízkych.

Špecializovaní odborníci a špeciálne vybavenie v Dental Brothers

V Dental Brothers pracuje tím špecializovaných hygienikov, ktorí sa venujú dentálnej hygiene detí a seniorov. Ich cieľom je vytvoriť príjemné a bezstresové prostredie, kde sa deti naučia správnym hygienickým návykom a získajú pozitívny vzťah k starostlivosti o zuby. Pre seniorov ponúkame individuálny prístup a špeciálne programy na udržanie zdravia ústnej dutiny. Naši odborníci sú pripravení riešiť špecifické potreby starších pacientov a poskytovať im najvyššiu kvalitu starostlivosti. Ak máte záujem o profesionálnu dentálnu hygienu, rezervujte si svoj termín v Dental Brothers. Vybrať si môžete dentálnu hygienu Premium s airflow alebo dentálnu hygienu Basic bez pieskovania.

Zdieľať: