AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

10. októbra 2016

V zdravom tele zdravý chrup

OBSAH ČLÁNKU

Ako sa hovorí, v zdravom tele zdravý chrup. Áno, aj stav zubov mnohokrát môže odzrkadľovať stav organizmu, a preto by ste im mali venovať dostatočnú pozornosť.

4 dôvody na pravidelnú návštevu Dental Brothers

Myslíte si, že dentálna hygiena je celá iba o bielych zuboch a sviežom dychu? Zamyslite sa ešte raz. 🙂 Pravidelná a dôkladná dentálna hygiena má totiž aj mnoho prekvapujúcich pozitívnych účinkov na celé vaše telo.
Existuje narastajúce množstvo dôkazov spojitosti medzi zdravými zubami a celkovým zdravím. Takže starostlivosť o váš chrup má nielen estetické pozitíva. Pozrime sa na to, aké to sú.

Zdravé ďasná pre zdravšie srdce

Prepojenie ústnych zápalových ochorení so zvýšeným rizikom srdcových ochorení je dokázateľné. Podľa kanadskej akadémie Periodontology sú ľudia so zápalovými ochoreniami parodontu vystavení väčšiemu riziku srdcových ochorení a čelia dvakrát väčšiemu riziku smrteľného infarktu, než ľudia so zdravými ďasnami.
Ako je to možné? Ochorenie ďasien spôsobené nadmernému vystaveniu baktérií môže viesť ku kardiovaskulárnym ochoreniam, ktoré zas zvyšujú úroveň zápalu v celom tele. Zápal je hlavným rizikovým faktorom pre srdcové ochorenia. Váš zubný hygienik teda dbá nielen na starostlivosť o vaše zuby, ale aj srdce. 🙂

Ďasná versus diabetes

Aj keď je známe, že ľudia s cukrovkou sú náchylnejší na ochorenia ďasien, nové prekvapivé štúdie ukazujú, že vážne ochorenia ďasien dokážu v skutočnosti „prispieť“ k cukrovke. Ďasná totiž ovplyvňujú hladinu glukózy v krvi. Kanadská Diabetes Association hovorí, že vzhľadom na to, že ochorenie paradontu sú infekčné ochorenie, baktérie produkujú toxíny, ktoré majú vplyv na metabolizmus sacharidov v jednotlivých bunkách. Predpokladá sa tiež, že reakcia na paradontitídu môže zvýšiť inzulínovú rezistenciu, a preto aj hladinu glukózy v krvi. Ide preto o obojsmerný odkaz, ktorý by mal byť budíčkom v starostlivosti o vaše zuby.

Včasné odhalenie rakoviny úst

Ako súčasť návštevy dentálneho hygienika, nechajte si prehliadnuť všetky mäkké tkanivá. Najmä preto, aby ste si mohli byť istí, že sú zdravé. Všetci zubní hygienici sú vyškolení na to, aby pri kontrole ďasien, jazyka, pier a líc, odhalili akékoľvek neobvyklé zmeny. Nemusíme vás presviedčať o tom, že včasná detekcia skorých príznakov tohto ochorenia je naozaj dôležitá. Dentálni hygienici sú hrdinovia, dovoľte im zachrániť vám život! 🙂

Na technológii záleží

U nás v Dental Brothers používame pri svojej práci najmodernejšie metódy. Sledujeme najnovšie trendy, neustále sa vzdelávame.
Naše dentálne hygieničky sa venujú každému pacientovi individuálne. Najskôr pacienta vyšetria a zhodnotia jeho súčasný stav. Po krátkej „lekcii“ správnej techniky čistenia zubov nasleduje odstránenie zubného kameňa a zubných povlakov ultrazvukom. Bezbolestne – samozrejme. 🙂 Následne sa postupuje „pieskovačom“, pričom tento nástroj funguje na princípe tlaku a mikročastočiek prášku, ktorým sa odstránia všetky zvyšné nánosy, pigmenty a zuby sa tak vyleštia. Chrup sa potom dočisťuje leštiacou pastou a napokon je im dodané množstvo vitamínov pomocou fluoridácie.

Dovoľte nám postarať sa o váš dlhší a kvalitnejší život. Nájdete nás rýchlo a ľahko v obchodnom centre OC Central Bratislava. Príďte nás návštíviť. Aj bez objednania. 🙂 Tešíme sa na každého z vás!

Zdieľať: