AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | Dentálna hygiena + bielenie za 115€ (129€) s kódom ALL115 | Bielenie zubov Premium za 59€ (69€) s kódom BZ59

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | Dentálna hygiena + bielenie za 115€ (129€) s kódom ALL115 | Bielenie zubov Premium za 59€ (69€) s kódom BZ59 .

18. januára 2024

Dentálna hygiena pre pacientov s parodontitídou

parodontitída

OBSAH ČLÁNKU

Parodontitída je ochorenie, ktoré postihuje tkanivá okolo zubov a môže mať významné dôsledky pre celkové zdravie pacienta. Parodontitída sa môže prejavovať rôznymi spôsobmi, včasnou liečbou je však možné tomuto ochoreniu predísť. Pokiaľ trápi parodontitída aj vás, podstúpte dentálnu hygienu pre paropacientov v Dental Brothers.

Čo je parodontitída a ako vzniká?

Parodontitída, hovorovo paradentóza, je zápalové ochorenie tkanív – parodontu, ktoré obklopujú zuby. Vzniká ako dôsledok hromadenia baktérií, zubného plaku a neskôr aj zubného kameňa na povrchu zubov. Tieto baktérie spôsobujú zápal, ktorý postupne vedie k poškodeniu ďasien, väzív a kostí, ktoré podporujú zuby. Parodontitída je jedným z najzávažnejších ochorení ďasien a nie je možné ju vyliečiť.

Ako sa prejavuje parodontitída?

Príznaky parodontitídy môžu zahŕňať:

  • opuchnuté a krvácajúce ďasná,
  • bolesť pri žuvaní,
  • zápach z úst,
  • citlivosť zubov,
  • pohyblivosť zubov.

Je dôležité včas rozpoznať tieto príznaky a konzultovať ich so zubným lekárom alebo dentálnou hygieničkou. Správnym a včasným nastavením liečby je možné predísť vážnym problémom. Ignorovanie týchto príznakov totižto môže viesť až k strate zubov, a preto nikdy nepodceňujte žiadne ochorenia v ústnej dutine ani prejavy parodontitídy.

Ako sa musia o svoje zuby starať pacienti s parodontitídou?

Pacienti s parodontitídou musia venovať osobitnú pozornosť ústnej hygiene. Okrem pravidelného čistenia zubov je nevyhnutné používať zubnú niť a antiseptické ústne vody na odstránenie baktérií aj z ťažko dostupných miest. Zároveň je potrebné pravidelne navštevovať dentálnych hygienikov, ktorí sa postarajú o dôkladnú čistotu vašej ústnej dutiny.

Prečo je dôležitá dentálna hygiena u pacientov s parodontitídou?

Dentálna hygiena je kľúčovým prvkom liečby parodontitídy. Pravidelná a dôkladná starostlivosť o ústnu dutinu pomáha znížiť zápal, udržuje zuby a ďasná čisté a minimalizuje riziko vzniku ďalších komplikácií.

Ako sa vykonáva dentálna hygiena u pacientov s parodontitídou?

Špeciálnu pozornosť je potrebné venovať správnemu čisteniu zubov, odstraňovaniu zubného plaku, kameňa a celkovo baktérií v ústnej dutine. Profesionálni dentálni hygienici vám môžu pomôcť s osobitnými postupmi čistenia a odporučiť vhodné produkty na domáce použitie.

Prečo by pacienti s parodontitídou mali navštíviť Dental Brothers?

Dental Brothers je renomovanou klinikou so špecializáciou na dentálnu hygienu pre pacientov s parodontitídou. Náš skúsený tím poskytuje individuálny prístup každému pacientovi. Vďaka našim moderným spôsobom liečby a vybavením ponúkame každému pacientovi s parodontitídou profesionálnu starostlivosť. Náš parobalíček zahŕňa dentálnu hygienu a špecializované úkony, a to výplach parovačkov, podďasnovú kyretáž, podďasnové pieskovanie či podďasnové čistenie ultrazvukom. Výsledkom je dokonalá čistota ústnej dutiny.

Objednajte sa na dentálnu hygienu do Dental Brothers

Výskyt baktérií v ústnej dutine je pre pacientov s parodontitídou veľmi nebezpečný. Preto je potrebné pravidelne podstúpiť profesionálnu dentálnu hygienu a dodržiavať odporúčania týkajúce sa ústnej hygieny, ktoré môžu výrazne prispieť k udržaniu zdravých zubov a tkanív okolo nich. Objednajte sa na dentálnu hygienu pre paropacientov do Dental Brothers. Rezervujte si svoj termín online už dnes.

Zdieľať: