AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

AKTUÁLNE ZĽAVY 💣 Dentálna hygiena Premium za 79€ (89€) s kódom DH79 | All inclusive balík za 105€ (129€) s kódom ALL105

27. novembra 2019

4 kroky k dokonalému profesionálnemu úsmevu

OBSAH ČLÁNKU

Pamätáte si ešte na pracovný úsmev Chandlera z priateľov? Zdal sa vám komický a silený zároveň? Podobne, ako je to s komunikáciou, aj váš úsmev si zaslúži, aby bol v profesionálnom styku detailne prepracovaný. Čo však ešte môžete spraviť pre to, aby váš úsmev pôsobil za každých okolností úprimne? Vizualizujte, trénujte, vytvorte z úsmevu zvyk a starajte sa!

Tréning pred zrkadlom

Základom celej tejto problematiky je jednoznačne tréning. Každé ráno by ste sa mali postaviť pred zrkadlo a usmievať sa. Cvičte úsmev tak, aby ste trénovali kútiky úst aj vaše oči. Ako však budete vedieť, že váš úsmev je už nacvičený? Kedykoľvek bude váš úsmev takpovediac pravý, budete sa okamžite cítiť šťastní a uvoľnení. Sila úsmevu, dokonca aj keď je praktizovaná iba v zrkadle, dokáže okamžite vyvolať emócie.

Predstavte si radosť

Jeden z najlepších spôsobov, ako dosiahnuť, aby bol váš úsmev skutočnejší a úprimnejší, pochádza od výskumníka Andrewa Newberga, ktorý tvrdí, že „predtým, ako sa začnete rozprávať s nejakou osobou, vizualizujte si niekoho, koho milujete, alebo s kým máte nejaký pekný či zábavný zážitok.“

Tento výskumník sa zároveň osobne pokúsil urobiť rovnaký experiment pred telefonickým rozhovorom, ba dokonca pred písaním e-mailu. Newberg taktiež sledoval, ako sa tým zvyšuje miera odozvy od klientov. Zistil, že ľudia vedia vždy povedať, či máte úsmev na tvári. A to, aj v prípade, že vás nevidia, a preto reagovali na maily a telefonické rozhovory usmievavého človeka promptnejšie a pozitívnejšie.

Úsmev ako zvyk

Mnoho ľudí si myslí, že úsmev je niečo, čo nás robí slabými a zraniteľnými. Aby bol váš profi úsmev lepší, musíte si vytvoriť zvyk usmievať sa čo najviac. Dovtedy, kým sa váš úsmev stane plnohodnotnou súčasťou vášho outfitu a vaším „pohodlným úsmevom“. Áno, môže to byť len malá zmena v myslení, no pre mnohých je to tá najdôležitejšia časť za zdĺhavou cestou k dokonalému úsmevu.

Starostlivosť o váš úsmev

Samozrejme, nie všetko je iba o zmene v myslení. Váš úsmev by mal byť v prvom rade krásne biely. Preto by ste mali absolvovať profesionálne bielenie zubov. Farbu a kvalitu vášho chrupu, samozrejme, ovplyvňuje aj celkový životný štýl a (ne)zdravý jedálniček. Ak teda konzumujete nadmerné množstvo farebne výrazných a kyslých potravín, mali by ste si prejsť aj povinnou jazdou, akou je precízna dentálna hygiena dvakrát ročne.

Sú vaše zuby dokonalo čisté, zdravé a biele? Vyrovnajte si ich strojčekom na zuby. V súčasnosti je k dispozícii niekoľko neviditeľných spôsobov, ako tak urobiť. Či už prostredníctvom nočnej verzie zubného aparátu alebo priesvitnej celodennej priesvitnej formy na zuby. Teraz vám už neostáva nič iné, len vizualizovať, trénovať a starať sa o váš úsmev. No hlavne, často sa usmievať!

Zdieľať: